O Konferencji
Konferencja naukowa „Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego” organizowana jest przez Katedrę Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie.
Odbywa się cyklicznie co 2 lata. Jej początki sięgają roku 2004, kiedy zorganizowano ją po raz pierwszy z okazji uczczenia osiągnięć w pracy zawodowej prof. dr hab. Janusza Stanisława Kellera.
Miejscem organizacji dwóch pierwszych konferencji była Warszawa, natomiast od roku 2008 odbywała się w Leśnym Zakładzie Doświadczalnym SGGW w Rogowie, a od roku 2018 konferencja powróciła do Warszawy.
Tematyka konferencji obejmuje:
- mechanizmy działania składników pokarmowych
- żywienie różnych grup ludności
- dietoterapię chorób niezakaźnych
- zaburzenia odżywiania
- nowe trendy w dietetyce
Konferencja cieszy się dużym zainteresowaniem środowiska naukowego, stanowi forum do wymiany poglądów, wiedzy i doświadczeń przedstawicieli nauk o żywieniu człowieka i dietetyce. Na spotkaniach prezentowane są najnowsze wyniki prac naukowo-
Termin
14 – 15 listopada 2024 roku
Miejsce
SGGW w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159c (budynek nr 32, Aula 2)
02-776 WARSZAWA
Punkty edukacyjne
Za udział w konferencji przysługuje 12 punktów edukacyjnych.
Certyfikaty
Do wszystkich uczestników obecnych na konferencji, certyfikaty zostaną wysłane drogą mailową.
Organizator
Katedra Dietetyki Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie
Serdecznie zapraszamy!